People

dans_annons_b

People

Mitä musiikiteoksen alussa ja tauoilla tapahtuu? Muusikot astuvat sisään, virittävät soittimensa, lämmittävät suukappaleen, puhaltavat, hengittävät ja kokoavat ajatuksiaan enenn esityksen alkua. Yleisö odottaa. Muusikot odottaa. Mitä muuta?

People on Ralf Nyqvistin teos, neljässä osassa puhallin kvinetettille ja yhdelle tanssialle, jossa täytetään osien välit aktiviteetilla sekä liikkeellä. Sen voi tulkita arjen kuvauksena tai taiteilijan henkilökohtaisten tunteiden ja työn kuvauksena. Saamme nähdä ja kuulla ihmiset soittimien takana, persoonia jotka jakaavat elämän kohtaloita musiikin ja liikkeen kautta. Esitys venyttää konservatiivista kuvaa perinteisestä kamarimusiikkikonsertista. Se rakentuu muusikoiden ja tanssijan läheiseen suhteeseen. Yleisön läsnäolon kautta teoksesta syntyy interaktivinen teos jossa musiikki ja tanssi yhdistyy kokonaisuudeksi. Kaikki huoneessa länsäolevat vastaavat lopputuloksesta. Teoksen koreografasta vastaa Mia Malviniemi ja se on saanut ensiesityksen 2010 yhteistyössä Vasan kaupungin orkesterin puhallin kvintetin kanssa.

People II ’Confictus’

People II ’Confictus’ on säveltäjä Ralf Nyqvistin sävellyksen ja idean pohjalta toteutettava teos, jossa yhdistyy tanssi, kamarimusiikki ja äänisuunnittelu. Confictus koostuu viidestä osasta: I Provocation, II Dispute, III Confontation, IV Regrette ja VI Compromise. Sävellys edustaa nykymusiikkia ja sisältää improvisaatio osuuksia. Koreografa on kirjoitettu sävellyksen sisään. Sävellys ja koreografa sisältävät tunnelmia ja tunteita provokaatiosta, konfiktin synnyttämistä tunteista ja sovittelusta. Teos on suunnitellut esitettäväksi osana kamarimusiikki konsertin ohjelmaa.

Työryhmään kuuluuvat koreograf Mia Malviniemi (Malviniemi dance company), ja äänisuunnittelija Stefan Backas sekä muusikot Christoffer Sundqvist klarinetti, Mikael Långbacka bassopasuuna sekä Kazutaka Morita lyömäsoittimet. Tanssijat ovat Mia Malviniemi ja Antti Seppänen. Teos sai ensi esityksensä marraskuussa 2015 Pietarsaaren RUSK kamarimusiikki festivaalin aikana.