Bio

Ralf NyqvistRalf Nyqvist(1966-) on muusikko, jonka juuret löytyvät suomenruotsalaiselta Pohjanmaalta missä hän asuu kotikaupungissaan Vaasassa.

Ralf on saanut jazz-pedagogin koulutuksensa Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, jossa hän opiskeli myös klassista sävellystä. Hän päätti kuitenkin vaihtaa opinnot jazz-sävellykseen Helsingin Sibelius-akatemian jazz-osastolle, josta hän myöhemmin valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2000.

Nyqvist on toiminut kapellimestarina Vaasan ruotsinkielisessä Wasa Teatterissa 25 vuotta. Siellä hän on osallistunut noin 50 näytelmän tekoon, joista suurin osa on ollut musiikkinäytelmiä. Hän on myös työskennellyt muissa teattereissa kuten Vaasan kaupunginteatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, Turun ruotsinkielisessä teatterissa (Åbo Svenska Teater) sekä Tampereen Kaupunginteatterissa. Nyqvist on myös toiminut pedagogina Pohjanmaan rytmimusiikin koulutuslaitoksissa ja kouluttajana big band -kurseilla ympäri Suomea.

Säveltäjänä ja sovittajana hänet on usein kutsuttu erilaisiin ryhmiin mukaan eri musiikkialojen taholta, mm. taidemusiikki- sekä jazz -alalle ja myös vokaalimusiikki-alalle. Hän on tehnyt musiikkia big-band orkestereille (Kvarken big band, Umo big band, Bothnia rhythm orchestra) ja sinfoniaorkestereille. Hänelle on myös kertynyt paljon työkokemusta lastenmusiikin sekä kansanmusiikin parissa. Ralf on suosittu sovittaja ja kapellimestari orkestereissa ja kuoroissa. Hän on työskennellyt mm. Vaasan kaupunginorkesterin ja Vaasan kamarimuusikoiden kanssa.

NYT-ensemble ja Mylläri-Nyqvist duo ovat Nyqvistin omia ryhmiä joiden kanssa hän on julkaissut CD-äänitteitä. Lukuisien tehtävien ja töiden joukosta voidaan myös mainita osallistuminen Ostrobothnia jazz sextettiin, yhteistyö saksofonisti Peter Nordwallin kanssa levytyksineen ja viimeisimmin Double image duo -projekti lyömäsoittaja Markus Ketolan kanssa.

 

Ralf_Nyqvist_ansioluettelo_2020